Audrey Carlan – Calendar Girl 3

27.7.2017

”Mia, ei elämää voi juosta karkuun. Koskaan ei voi tietää, paljonko aikaa on jäljellä, tai mitä kaikkea on vielä edessä. Mutta sen minä tiedän, että aion ottaa siitä selvää sinun kanssasi. Sinä ja minä, nyt ja ikuisesti. Ja kyllä minä sinusta vielä vaimon itselleni teen.”

-Wes

calendar girl 3Mia Saundersin vuosi seuralaispalvelussa alkaa lähestyä loppuaan. Nyt on vuorossa jo Calendar Girl -sarjan kolmas osa. Tämän jälkeen jäljellä on enää loka-, marras- ja joulukuu.

Calendar Girlin, Mia Saundersin, tarinahan alkoi siitä, kun hänen isänsä on joutunut sairaalaan pahoin hakattuna ja koomassa. Isällä on maksamattomia uhkapelivelkoja miljoona dollaria ja mikäli niitä ei makseta, niin seuraavaksi jotain pahaa voi sattua Mialle tai hänen siskolleen Maddylle. Suojellakseen perhettään Mia ottaa vastaan työn tätinsä eliittiseuralaispalvelussa, jotta voi maksaa isänsä velat.

Heinäkuussa Mian on palkannut huippusuosittu hiphop -artisti, joka haluaa Mian tanssimaan musiikkivideolleen. Tanssin opettelun pyörteissä Mia joutuu käymään myös läpi kesäkuista traumaa, joka vielä vaivaa hänen mieltään. Elokuun asiakas on Teksasilainen cowboy, joka tarvitsee Miaa esittämään hänen kauan kadoksissa ollutta siskoaan, jotta tämän perheyritys pysyisi edelleen suvussa. Elokuu tuo tullessaan myös koko Mian elämän mullistavia uutisia. Syyskuu on täynnä huolta, koska Mian isän tila huononee ja hänen rakkaansa Wes katoaa kuvausmatkalla.

Pakko sanoa, Calendar Girl paranee koko ajan tarinan edetessä. Itse en olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni, niin kovin se piti otteessaan. Vaikka jotkut juonenkäänteet olivatkin etukäteen arvattavissa, niin silti oli pakko lukea eteenpäin ja varmistaa, että olenko ollut oikeassa. Tässä osassa yllätyksiä riitti! Ja vaikka KAIKKI ovat kauniita ja kurvikkaita, komeita ja lihaksikkaita, kaikista tulee ystäviä, pidetään toisten puolta ja seksi on niin järisyttävän ihanaa, että tulivuoret purkautuvat ja enkelit itkevät, niin silti – tai ehkä juuri siksi – Calendar Girl on niin hyvä. Ihan mukava katsella maailmaa joskus ruusunpunaisten lasien läpi.

Tykästyn myös päähenkilöön Mia Saundersiin kuukausi kuukaudelta enemmän. Aluksi hän vaikutti jokseenkin pinnalliselta, mutta Mia on lopulta kuin kuka tahansa epävarmuuksineen, huolineen ja murheineen. Hänellä on lämmin sydän, ja perhe ja ystävät ovat hänelle kaikki kaikessa. Suuri osa Audrey Carlanin luomista hahmoista on sellaisia, ettei heistä vain voi olla pitämättä.

Vaikuttaa siltä, että Calendar Girl onkin eroottinen prinsessasatu, jossa prinsessa saa prinssinsä ja puoli valtakuntaa ja he elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka. Innokkaana ja vähän haikeanakin odotan sarjan viimeistä neljättä osaa.

Calendar Girlin ensimmäisen osan blogikirjoitukseni voit lukea täältä ja toisen osan täältä.

 

Alkuperäisteos: The Calendar Girl – July/August/September
Kirjoittaja: Audrey Carlan, 2016
Suomennos: Oskari Suosto, 2017
Kustantaja: WSOY
Sivut: 430

Osta Calendar Girl 3

Wrap Up

 • 10/10
  Sisältö
 • 10/10
  Tekstin luettavuus
 • 9/10
  Ulkoasu

Plussat

 • Henkilöt
 • Positiivinen
 • Mia

Miinukset

 • Kohta se loppuu!!
 • Tylsät kannet

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *