Kuka olen

26.12.2016

Olen Saaga, kolmekymppinen lukutoukka. Rakastan kirjoja ja lukemista. On ihanaa sukeltaa mitä erilaisimpiin ja ihmeellisimpiin maailmoihin hyvää kirjaa lukemalla.

Opin lukemaan jo vähän ennen kuin aloitin koulun. Vanhempani ovat kertoneet, että kyselin pienenä jatkuvasti mitä missäkin pullossa tai purnukassa lukee.

Oman kirjastokortin sain muistaakseni ensimmäisellä tai toisella luokalla. Sen jälkeen vain taivas – kirjaston kokoelma – oli rajana. Kävin kirjastossa varmaankin vähintään kerran viikossa. Aloitin lastenosastolta Uppo-Nallesta ja Pekka Töpöhännästä ja siirryin nuorten osastolle Pikku Vampyyreihin, hevoskirjoihin ja Neiti Etsiviin. Teininä löysin fantasiakirjallisuuden, joka on edelleen yksi lempigenrejäni. Muita suosikkejani ovat historialliset romaanit, science fiction ja rakkausromaanit. Olen kyllä hyvin kaikkiruokainen ja tutustun mielelläni erilaisiin kirjoihin ja kirjailijoihin.

Lempikirjailijoitani ovat muun muassa Diana Gabaldon, Nora Roberts, Jean M. Untinen-Auel, Charlaine Harris, J.K. Rowling, J.R.R. Tolkien ja Terry Pratchett.

Suomalaisten kirjailijoiden tuotantoa olen lukenut suhteessa vähemmän kuin käännöskirjallisuutta. Tähän ei ole mitään erityistä syytä, lähinnä omat mieltymykset.

Luen suomeksi ja englanniksi. Osaa kiinnostavista kirjoista ei aina saa suomennettuna, joten on ollut ”pakko” opetella lukemaan englanniksi. Star Wars on yksi suurista suosikeistani ja siitä maailmasta kirjoja on valtavasti, mutta valitettavasti niistä vain murto-osa on suomennettu.

Jotta vapaa-aika ei menisi pelkäksi lukemiseksi ja istumiseksi niin harrastan vastapainoksi liikuntaa: Crossfit, pilates, kävely, vesijuoksu. Myös hyvinvointiin liittyvät asiat ovat minulle tärkeitä.

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

No Comments