Peter Wohlleben – Eläinten salattu elämä

30.5.2017

eläinten salattu elämäNäin mainoksen Peter Wohllebenin kirjasta Eläinten salattu elämä. Kirjan kansi houkutteli ensimmäisenä, mutta myös aihe vaikutti kiinnostavalta. Eläinten sielunelämä. Kirja kirjastossa varaukseen ja odottamaan.

Eläinten salattu elämä – Luonnon asukkaiden ja lemmikkien sielunelämästä

Peter Wohlleben hoitaa ympäristöystävällistä metsänhoitoaluetta Hümmelissa Saksassa. Hän on suosittu luennoitsija ja luontokirjailija. Hän on aikaisemmin julkaissut suositun teoksen Puiden salattu elämä.

Kirjassaan Eläinten salattu elämä Peter Wohlleben kertoo eläinten sielunelämästä. Hän kirjoittaa siitä onko eläimillä tunteet ja miten ne ilmenevät, tekevätkö eläimet asioita omasta tahdostaan ja huvikseen vai vain vaistojensa varassa ja ymmärtävätkö eläimet olemassaolonsa ja tekemisensä. Wohlleben perustaa näkemyksensä uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin, joista on kattava lähdeluettelo kirjan lopussa. Wohlleben kertoo eläimistä omien kokemustensa valossa, metsänhoitajana ja eläinten omistajana.

Arvio

Minusta eläimet ovat aina mielenkiintoinen aihe. Tämä kirja kiinnosti erityisesti siksi, koska siinä kerrotaan eläinten tunteista ja ajatuksista. Tai pohditaan sitä, että onko eläimillä yleensä tunteita ja ajatuksia. Kirjassa käsitellään aihetta todella kattavasti. Wohlleben kirjoittaa ymmärrettävästi ja pidän hänen kertojanäänestään. Jokaisesta aiheesta oli kiinnostavia ja selkeitä esimerkkejä.

Eläinten salattu elämä paljastaa eläimistä paljon kiinnostavaa tietoa. Osan tiesin entuudestaan, mutta opin paljon myös uutta. Tiesin muun muassa, että osa eläimistä pariutuu koko elämänsä ajaksi eivätkä ne hanki uutta kumppania, jos puoliso menehtyy. Uutta tietoa oli esimerkiksi se, että korpit voivat kutsua toisiaan nimeltä ja tervapääskyt nukkuvat lentäessään. Kiehtovinta oli näyttö eläinten älykkyydestä ja kyvystä tuntea tunteita. Kirjaa lukiessani tunsin itsekin monenlaisia tunteita.

Eläinten salattu elämä antaa erilaisen näkökulman eläinten elämään ja käyttäytymiseen. Kirja herättää myös paljon ajatuksia. Ympäristön eläimet, lemmikit ja villit, näkee tämän kirjan lukemisen jälkeen ihan uudessa valossa.

 

Alkuperäisteos: Das Seelenleben der Tiere. Liebe, Trauer, Mitgefühl – erstaunliche Einblicke in eine verborgene Welt
Kirjoittaja: Peter Wohlleben, 2016
Suomennos: Pirkko Roinila, 2017
Kustantaja: Gummerus
Sivut: 270

 

Osta Eläinten salattu elämä:

Wrap Up

 • 9/10
  Sisältö
 • 9/10
  Tekstin luettavuus
 • 9.5/10
  Ulkoasu

Plussat

 • Aihe
 • Tutkimustieto
 • Kirjoittajan omat kokemukset
 • Sivistävä

Miinukset

 • Joidenkin kuvattujen tutkimusten tekotapa

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *